Hezekiah.hu Nyitólap |  Irodalom |  Ezo |  Letöltések, háttérképek |  Képeslapküldő |  Cikkek |  Online játékokLegutóbbi cikkek

Janik Zoltán alkotásai

Janik Zoltán (www.shark01.mlap.hu)
A korábbi Fórumból átemelt cikk


Múzsámhoz

Nem vágyom a világon másra,
Csak, hogy csókot leheljek a szádra!
Szerelmed szívembe mar,
Gyere és ölelj át hamar!

Szemeid csillagos ragyogása megbabonáz
Egy pillantásodtól kiver a mámorító láz.
Szívem nem nyugszik csak téged akar
Gyere és ölelj át hamar!

Öngyilkos gondolatok

Lenéztem a mélységbe, de látva a kavargó vízáradatot félelem fogott el. De csak álltam ott rendületlenül, várva az alkalmas pillanatra. De mintha csak érezte volna, hogy várják, késleltetni látszott találkozásunk. Nem számított. Nem számít már semmi, elegem van.
Élet vagy halál? Már nem érdekel. Nem, nem, és nem.
Miért élünk? Hogy szenvedjünk? Hiszen az élet csak szenvedés, mely oly végeláthatatlannak látszik. Azt mondják pokolra jutok, de kérdem én, mit számít már? Mindennek vége, a nyomornak, a fájdalomnak, a szenvedésnek, és minden másnak mely utamon kísért. Csak meg kell tennem.
Mire várok még? Nem tudom, talán félek. De mégis mitől? Nem tudom. Csak egy lépés és mindennek vége. Mindennek, minden rossznak.
Egy lépés, egyetlen egy, és nem bírom megtenni. Ismét lenézek, de látva a háborgó Dunát megszédülök, majdnem leesek, de megtartom magam.
Ne! Most itt volt a lehetőség. És nem.
A híd magas, az emberek lent apró kis játékbábuknak tűnnek. Bábuk, milyen jellemző is az emberekre. Életed első felében tanulsz, hogy dolgozhass. Aztán elmész dolgozni, mígnem sokévi kemény munkád után kirúgnak. Nem ismerik a hálát. Hát itt vagyok, hogy mindennek véget vessek. Az élet rossz, ezt jól tudom már. Nem bírom tovább. Sírva térdre rogyok. Még erre se vagyok képes. Csak egyetlen lépés, számtalanszor megtettem már, most mégsem tudom.
Ekkor egy ember jelenik meg mellettem. Vajon, hogy jött fel? De már nem is érdekel. Azt mondja, nyugodjak meg, segíteni akar. De hogy segíthetne nekem, senki sem segíthet! Rajtam már senki sem tud segíteni! Ott ülök, és sírok.
Eszembe jut a feleségem, ő sem szeret már, hisz megmondta. Megmondta, ha iszom, elhagy. De mit tehettem volna. Nem vagyok a magam ura. Egy alkoholista hülye vagy!
Abbahagyom a sírást, utálom magam. Felállok, mire az ember tőlem távolabb azt kiáltja nyugodjak meg. Megnyugszom...és egy lépéssel előrébb lépek...


Irodalom - Ezo - Letöltés - Galéria - Hattrick - Képeslapküldő - Jászapáti - Szív Virága - hezekiah.hu
www.hezekiah.hu RSS
A honlapról / Kapcsolat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem
(c) www.hezekiah.hu 2006-2011. Minden jog fenntartva!