Hezekiah.hu Nyitólap |  Irodalom |  Ezo |  Letöltések, háttérképek |  Képeslapküldő |  Cikkek |  Online játékok



Legutóbbi cikkek

Misztikum ...avagy a Való Élet



"A Misztikumról: Nem elérhetetlen és nem Valótlan... Csupán túlmutat az ész munkáján, vagy éppen segíti azt, amint a Fény felé fordulunk, s Szívünkből, Lelkünkből formáljuk széppé az életet
- Isten Áldásában..."
/Bagi László Hezekiah/



"A tudós vallásos áhítata a természet törvényeinek rajongással teli bámulatában nyilvánul meg, mivel ezek egy olyan intelligencia jelenlétéről árulkodnak, amelyhez képest az emberiség minden rendszerező gondolkodása és cselekvése csupán ennek jelentéktelen tükröződése.

A legszebb dolog amit megtapasztalhatunk, a misztikum; ez a forrása minden igaz művészetnek és tudománynak.
Vigyázni kell, hogy az értelmet ne imádjuk Istenként; mivel az izmai erősek ugyan, de nincsen önálló egyénisége.

Bárki úgy határoz, hogy az Igazság és Tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az Istenek hahotájának elsöprő viharában.

Amikor a megoldás egyszerű, Isten nem késik a válasszal.
Isten nem űz kockajátékot az Univerzummal.
Isten láthatatlan, de ettől még nem rosszindulatú.

Az ember része a nagy egésznek, amelyet mi Univerzumnak nevezünk, s amely az idő és tér korlátai közé van beszorítva. Gondolatain és érzésein keresztül úgy tapasztalja meg magát, mint a többitől különállót - ám ez csupán a tudat optikai csalódása. Ez az elképzelés egyfajta börtönt jelent, mivel bezárja az embert személyes vágyainak és a hozzá legközelebb álló néhány személy kizárólagos szeretetének szűk kis cellájába. Feladatunk az, hogy kiszabadítsuk magunkat ebből a börtönből azáltal, hogy szeretetünket tisztelet és együttérzés formájában kiterjesztjük minden élő teremtményre, és az egész szépséges természetre.

A legcsodálatosabb élmény, ami bennünket érhet, a misztikum. Minden igazi művészet és tudomány születését a misztikum alapérzése övezi. Aki nem ismeri, akit nem tölt el már csodálattal, az félig már halott, és köd ereszkedett a szemére.

Az életnek csak akkor van értelme, ha mások szolgálatáért éljük." /Albert Einstein/

"Ha az emberi tudat ma is változásban, fejlődésben van, mi ennek az útnak az iránya? Követhetik-e a tudat racionális szintjét más fejlettségi fokozatok? Jogos-e József Attila programja: "Én túllépek e mai kocsmán, az értelemig és tovább"? Ha nem visszafelé a mágikus-mitologikus tudatszintekhez, akkor mit jelent ez a "tovább"? Ebből ma még talán semmi sem látszik, vagy csak éppen látszani kezd. Mindenesetre a művészi imagináció, a képalkotás vagy a zenei inspiráció, a hangzás; a ma még gyanús parapszichológiai ingoványban fel-feltünedező, sokszor érthetetlen és tudományosan magyarázhatatlan intuíció - amelyet jobb híján elnevezünk telepátiának -, mindezek esetleg az eljövendő tudatállapotok csíráinak is felfoghatók. A tudomány fejlődése arról tanúskodik, hogy egykor okkultnak nevezett parapszichológiai jelenségek - pl. a hipnózis, a jógik "rendkívüli" képességei - az idők során elhelyezkedtek a tudományos ismeretek tárházában. A misztikumból tudomány lett. Ezért a tudós soha nem helyezkedhet arra az álláspontra, hogy tagadja egy bármilyen ritka jelenség létezését csak azért, mert még nem tudja megmagyarázni. A kutatás értelme éppen az érthetetlen érthetővé tétele." /Popper Péter/


Irodalom - Ezo - Letöltés - Galéria - Hattrick - Képeslapküldő - Jászapáti - Szív Virága - hezekiah.hu




www.hezekiah.hu RSS
A honlapról / Kapcsolat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem
(c) www.hezekiah.hu 2006-2011. Minden jog fenntartva!